Miljövänlig däckservice för ditt fordon

För att du ska känna dig trygg på vägarna och inte vara en trafikfara är det viktigt att dina (förhoppningsvis) miljövänliga däck är i bra skick och att de lämpar sig för väglaget. Att byta däck, kontrollera eller justera dem på egen hand är en syssla som många finner allt annan än angelägen, men genom att ta hjälp av proffsen kan du inte bara slippa göra din däckservice själv, utan du kan också vara säker på att det har utförts på ett korrekt sätt som även värnar om naturen.

Vad är däckservice?

Däckservice innefattar många olika typer av tjänster där alla de fokuserar på däcken till din bil men även indirekt miljön. En välfungerarande bil är nämligen bättre för miljön, naturen och din plånbok. Däckservice kan bland annat inkludera klassiska däckbyten inför sommar eller vinter, men det kan också handla om knepigare hjulinställning eller balansering av däcken. Balansering och justering av hjulinställningar är något som du med fördel bör utföra i samband med att du skiftar däck och detta för att säkerställa att du får en så stabil och trygg körupplevelse som möjligt.

  • Balansering av däck
  • Hjulinställningar
  • Däckbyte
  • Kontroll av luft och lufttryck
  • Däckreparation
  • Däckhotell

 

Återkommande däckservice är miljövänligt och förlänger livslängden på dina däck

Däckservice är något som du bör utföra på en återkommande basis för att bilen alltid ska vara på topp. Som tidigare nämnt är en bil i toppskick både bra för dig och din plånbok samt miljön. Balansering av däcken är t.ex. något som behövs för att minska risken för att dina däck ska börja vobbla, medan hjulinställning minskar bränslekostnaderna och risken för snabbslitage vilket är bra för naturen. En däckservice bör utföras minst en gång om året och gärna i samband med att du byter från sommar– till vinterdäck. Det kan också vara rekommenderat att du utför en service varje gång bilen har färdats 2000 mil. Genom att låta däcken genomgå en service en gång om året förlänger du också livslängden på däcken så väl som på bilen vilket innebär minskad klimatpåverkan. Vi rekommenderar att du alltid vänder dig till en professionell och seriös mekaniker för att säkerställa att resultatet blir bra och arbetet ordentligt utfört.