Enkel och miljövänlig fönstertvätt

Fönsterputs behöver varken vara jobbigt eller en miljöbov. Här har du några tips som hjälper dig spara in på både vatten och rengöringsmedel samtidigt som ditt fönsterputsande är mindre skadligt mot miljö och omgivning.

Använd inte mer vatten än nödvändigt

Ett misstag som många hemmafixare och mindre företag gör när de putsar fönster är att de använder för mycket vatten. Detta beror oftast på att man putsar fönster med varmt vatten för enklare kunna lösa upp smutsen på rutorna. Detta är helt fel tankesätt att ha då varmt vatten dunstar mycket fortare och gör fönstersåpan mer koncentrerad vilket även kan lämna fula märken på rutan efter att städningen är genomförd.

Gör såhär istället:

  • Fyll en hink med ljummet vatten
  • Häll i fönstersåpa och vara noga med att följa den rekommenderade doseringen som finns på flaskan. Du vill inte slösa bort för mycket fönstersåpa!
  • Använd ditt vatten så länge du kan innan du byter ut det. Se till att tvättpälsen är ren och byt ut den om den blir smutsig.

Genom att vara mer medveten om din vattenkonsumtion kan du enkelt hålla kostnaderna nere för både dig och miljön.

Rätt redskap gör jobbet enklare!

När du putsar dina fönster är viktigare att du använder rätt fönsterputsutrustning än att du använder ett starkt rengöringsmedel. Med en bra fönsterskrapa, tvättpäls och tvättpälshållare kan blir varje putsning ett rent nöje att utföra och kommer spara både tid och pengar.

Tänk på att alltid använda en torr gummiskrapa på blöta fönster för bästa möjliga resultat. Se även till att du har en luddfri handduk eller trasa i närheten som du enkelt kan torka av ditt gummiblad på efter varje användning.